'Ontdek jouw eigen impact'

Methodiek

Coachen met behulp van het paard.

Hierbij worden paarden ingezet om jou de gelegenheid te geven ervaringsgericht te leren.
Je voert samen met het paard een activiteit uit. Dit is altijd op de grond naast het paard en nooit op het paard. Het paard neemt voor het grootse deel de rol van coach op zich.
De coach sessie is voor jou op maat gemaakt en gaat over wat er bij jou speelt, dit is leidend voor jouw sessie. Door de feedback van het paard op het uitvoeren van jouw activiteit samen met het paard komen jouw thema’s sneller aan de oppervlakte dan bij welke andere vorm van coaching ook
De paarden zorgen voor reflectie, beklijving, spiegeling van je gedrag, confrontatie en bewustwording en zorgen ervoor dat de coach sessie een vaak diepe indruk bij je achterlaat.

Waarom werkt het zo

Paarden zijn krachtig, duidelijk en ondubbelzinnig in hun communicatie. Harmonie en goed samenwerken in de kudde binnen een duidelijke orde is voor een paard van levensbelang.
Wij kunnen als mensen op dit gebied van hen leren

Omdat paarden prooidieren zijn is het daarom voor hun essentieel om alert en gericht te zijn op hun omgeving en signalen binnen de kudde. hun sensitiviteit en gevoeligheid maken dat zij het feilloos door hebben als er iets niet klopt of wat ontbreekt. Gedrag wat niet klopt (congruent is) wordt direct door hun opgepikt en zij reageren hierop. Paarden kunnen ons op deze manier helpen om bij ons zelf te zijn of te komen en zo onze eigen kracht te ontdekken. Hierdoor zijn paarden uitermate geschikt om ons te helpen bij onze persoonlijke ontwikkeling individueel of in teams.

Ligt & berg Coaching Lelystad
06-26040503
info@ligtenbergcoaching.nl